Energirika glutenfria mellanmål- och fikarutor!

 
 
Dessa nyttiga rutor är perfekta när man är lite hungrig eller sugen på något gott som också ger bra energi.
Kakan är fylld med mättande fibrer från frukter, morot, och mandlar, och innehåller extramånga ägg samt nyttig honung istället för vanligt socker. Smöret är utbytt till olja och yoghurt. Tack vare det så blir kakan både saftig och proteinrik. 
Jag tänkte kalla kakan "Man tar vad man har-kakan". 😊 För man kan byta ut frukten, moroten och mandlarna till vad man har hemma.
Kanske tar man päron, zucchini och valnötter istället, med lite kardemumma eller ingefära i.
Eller ananas, banan, selleri och jordnötter, med lite kokos i.
Eller varför inte en sommarvariant på jordgubbar, rabarber, morot och hasselnötter, med lite vanilj i. En julvariant på apelsin, torkade fikon, morot och valnötter, med lite kanel i.
Supergoda och supernyttiga blir de vilket man än väljer!