Eko-odling = Ärtskott

Mina favoritgrönsaksskott: ärtskott! 🌱🌱🌱💚 Så läckert goda, så krispiga, så nyttiga, så perfekta till all slags mat. Sprängfyllda av näringsämnen.
Antioxidanter, protein, fibrer, omega-3, kolhydrater, folat, vitamin A, C, E, B1, B2, B3, B6.
- Lägg torkade ekologiska gula ärtor från affären i blöt, mellan 12-24 timmar. De sväller till dubbel storlek. Skölj av ärtorna efteråt.
Ett paket på 500 gram kostar bara ca 11 kr.
- Fyll botten på en form, bricka eller vid kruka med jord, några centimeter bara.
- Strö ut ärtorna ovanpå jorden och tryck till dem lite. De behöver inte alls täckas med jord. Och de kan ligga tätt bredvid varandra.
- Vattna lite.
- Efter bara ett par dagar kan man se att grodden börjar komma, och efter ca 1 vecka kan man börja skörda. Jag brukar skörda när de är mellan 10-20 cm höga.
Knipsa av dem ovanför nedersta bladet, för då kan de komma igen 2 gånger till.
Så efter 3 skördar på varje ärta kan man sedan kasta allt.
Nyttigare, godare och billigare köpt grönsak finns nog inte! 😃💚
Antioxidanter, protein, fibrer, omega-3, kolhydrater, folat, vitamin A, C, E, B1, B2, B3, B6.
- Lägg torkade ekologiska gula ärtor från affären i blöt, mellan 12-24 timmar. De sväller till dubbel storlek. Skölj av ärtorna efteråt.
Ett paket på 500 gram kostar bara ca 11 kr.
- Fyll botten på en form, bricka eller vid kruka med jord, några centimeter bara.
- Strö ut ärtorna ovanpå jorden och tryck till dem lite. De behöver inte alls täckas med jord. Och de kan ligga tätt bredvid varandra.
- Vattna lite.
- Efter bara ett par dagar kan man se att grodden börjar komma, och efter ca 1 vecka kan man börja skörda. Jag brukar skörda när de är mellan 10-20 cm höga.
Knipsa av dem ovanför nedersta bladet, för då kan de komma igen 2 gånger till.
Så efter 3 skördar på varje ärta kan man sedan kasta allt.
Nyttigare, godare och billigare köpt grönsak finns nog inte! 😃💚