Julsallader med hemmagjord majonnäs

Goda och nyttiga julsallader: coleslaw och rödbetssallad med hemmagjord majonnäs! 😋 Som är jättelätt att göra!
Ekologiska ingredienser:
Till 2 små sallader:
- 2 äggulor, måste vara rumstempererade
- 2 tsk god valfri senapsort
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 dl varmpressad rapsolja
- 1,5 dl kallpressad rapsolja
Vispa ihop äggulor, senap och vinäger i en skål. Vispa med elvisp ner oljorna droppvis först och sedan i tunn stråle.
Då blir majonnäsen fluffig och härligt gul. Klart! Blanda i sallader. 😃👍
🎄
Vegansk majonnäs:
- 3 msk kikärtsspad
- 0,5 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 0,5 tsk salt
- 2 dl varmpressad rapsolja
Vispa ihop kikärtsspad, vinäger, senap och salt tills det blir fluffigt. Tillsätt under vispning oljan droppvis först och sedan i tunn stråle. Klart! 😊👍
🎄
Coleslaw:
- Strimla vitkål eller rödkål. Strö över salt och låt dra en stund. Krama sedan kålen så den blir mjuk.
- Hacka paprika, äpple och hasselnötter. Blanda allt med majonnäs.
Rödbetssallad:
- Koka rödbetorna lite "al dente" med skalen på. Skala dem sedan och skär i bitar. Strö på örtsalt.
- Skär ett äpple i bitar. Blanda med majonnäs.
🍎🌰🍎
Ekologiska ingredienser:
Till 2 små sallader:
- 2 äggulor, måste vara rumstempererade
- 2 tsk god valfri senapsort
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 dl varmpressad rapsolja
- 1,5 dl kallpressad rapsolja
Vispa ihop äggulor, senap och vinäger i en skål. Vispa med elvisp ner oljorna droppvis först och sedan i tunn stråle.
Då blir majonnäsen fluffig och härligt gul. Klart! Blanda i sallader. 😃👍
🎄
Vegansk majonnäs:
- 3 msk kikärtsspad
- 0,5 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 0,5 tsk salt
- 2 dl varmpressad rapsolja
Vispa ihop kikärtsspad, vinäger, senap och salt tills det blir fluffigt. Tillsätt under vispning oljan droppvis först och sedan i tunn stråle. Klart! 😊👍
🎄
Coleslaw:
- Strimla vitkål eller rödkål. Strö över salt och låt dra en stund. Krama sedan kålen så den blir mjuk.
- Hacka paprika, äpple och hasselnötter. Blanda allt med majonnäs.
Rödbetssallad:
- Koka rödbetorna lite "al dente" med skalen på. Skala dem sedan och skär i bitar. Strö på örtsalt.
- Skär ett äpple i bitar. Blanda med majonnäs.
🍎🌰🍎