Panerade grönsaker

Tips på olika goda glutenfria paneringar:
- krossade bovete & majsflingor
- skållad och hackad mandel
- fullkornsmajsmjöl
- sesamfrön
Jag älskar panerade grönsaker! 😍
På bilden är det auberginer, zucchini och tomater.
Först vänder jag grönsakerna i havremjöl med örtsalt, och efter det i uppvispat ägg. Sedan önskad panering. Steker några minuter på varje sida i rapsolja.
En vegansk variant kan vara att göra en blandning av mjöl och växtdryck och vända grönsakerna i den (har läst om det tipset), och sedan i önskad panering.
På bild 2 syns rätten jag gjorde.
Så busenkelt och gott, med pasta, grönsaker och ost. Jag smulade mozzarella över alltihop och gratinerade en stund i ugnen.
🍆🍅🥒
- krossade bovete & majsflingor
- skållad och hackad mandel
- fullkornsmajsmjöl
- sesamfrön
Jag älskar panerade grönsaker! 😍
På bilden är det auberginer, zucchini och tomater.
Först vänder jag grönsakerna i havremjöl med örtsalt, och efter det i uppvispat ägg. Sedan önskad panering. Steker några minuter på varje sida i rapsolja.
En vegansk variant kan vara att göra en blandning av mjöl och växtdryck och vända grönsakerna i den (har läst om det tipset), och sedan i önskad panering.
På bild 2 syns rätten jag gjorde.
Så busenkelt och gott, med pasta, grönsaker och ost. Jag smulade mozzarella över alltihop och gratinerade en stund i ugnen.
🍆🍅🥒
